Článek

Levandulový sirup – jak na něj a co z něho?

Levandulový sirup

Zajímá vás jak my připravujeme levandulový sirup? Tak tady je náš recept.

Používáme ekologicky vypěstovanou levanduli lékařskou, kterou sklízíme ručně japonskými srpy a to v době květu levandule, kdy jsou na levanduli ještě okvětní plátky, které obsahují nektar pro včelky.

Sirup vyrábíme celoročně, používáme levanduli sušenou. Sirup má tedy zlatavou barvu a jemnou přirozenou vůni a chuť oproti sirupu z levandule čerstvé.

Ingredience:

sušený květ levandule lékařské (200 g), cukr (7 kg), citrón (5 citrónů), kyselina citrónová (2 lžičky), svařená voda (10 l)

Postup:

Levandulový květ macerujeme v převařené vychladlé vodě 24 hodin společně s nakrájeným citrónem a kyselinou citrónovou, potom tento macerát přes plátýnko scedíme a hezky vymačkáme, přídáme cukr a pomalu zahříváme dokud se cukr nerozpustí. Nakonec sirupem naplníme lahve, uzavřeme víčkem a ještě zavaříme (na 80 stupňů, 20 minut).

A na jaké drinky sirup používáme?

Levandulová limča – sirup, soda, citrón, máta

Levandulový spritz – processo (2 velké panáky), soda (2 velké panáky), sirup (1/2 malého panáka), led, limetka

Gin @ tonic s levandulovým sirupem – gin, tonic, levandulový sirup dle chuti

Teplá levandule – sirup, vroucí voda, citrón (a třeba i trochu vánočního koření)

Levandulový punč – červené víno, rum, voda, levandulový sirup, pomeranč/citrón

Dobrou chuť a hodně pohody s levandulovými drinky 🙂

Sdílejte článek:

Facebook
LinkedIn

Sdílejte článek:

Kategorie blogu

Sociální sítě

Nejčtenější články

Blog

Další články

Jak na střih levandule

Dnešní téma je zaměřeno na péči, konkrétně střih levandule, který bývá často špatně proveden. Nejčastější chybou je nedostatečný řez, který

Přečíst článek »

Jak na střih levandule

Dnešní téma je zaměřeno na péči, konkrétně střih levandule, který bývá často špatně proveden. Nejčastější chybou je nedostatečný řez, který

Přečíst článek »

Kategorie blogu

Sociální sítě

Nejčtenější články